این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق نگرش قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری نگرش تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق نگرش در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 

 

 

اصطلاح نگرش از نظر روان شناسان معاني مختلفي دارد، ولي تعريف سه عنصري نگرش تعريفي است كه بيشتر روان شناسان اجتماعي، روي آن اتفاق نظر دارند. عنصر شناختي شامل اعتقادات و باورهاي شخص درباره يك شئ يا انديشه است. عنصر احساسي يا عاطفي آن است كه معمولا نوعي احساس عاطفي با باورهاي ما پيوند دارد و تمايل به عمل، به آمادگي براي پاسخگويي به شيوه اي خاص اطلاق مي شود(كريمي، 1382).

 

 


اين اصطلاح از دهه1950 به بعد متداول گرديد و به ويژه در روان شناسي اجتماعي بسيار به كار مي رود. نگرش را آمادگي براي بعضي از انواع واكنش ها نيز تعريف كرده اند و هدف از مطالعه آن تاثير گذاري بر رفتار است. زيرا انواع نگرش ها به عنوان شاخص ها يا عوامل پيش گويي رفتار شناخته مي شود. نگرش ها از مفاهيم اساسي روان شناسي اجتماعي محسوب مي شود، چرا كه ديگران بر نگرش هاي ما تاثير مي گذارند و خود آنها در اغلب مواقع از رفتار و نگرش ما تاثير مي پذيرند. نگرش ها معمولا بين عقيده از يك سو و عمل از سويي ديگر جاي مي گيرند و داراي دو بعد اساسي يكي آمادگي دروني بالفعل  براي انجام كار و ديگري گرايش يا جهت گيري مثبت يا منفي در برابر يك امر اجتماعي اعم از اشخاص، گروه ها، يا اشيا است. اين دو بعد نگرش يا طرز تلقي در انديشه اكثر انسان ها كم و بيش متجلي است(ستوده، 1376).

 

 

 

 

 

 

 

فهرست

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش نگرش

مقدمه    2
تعريف دين يا مذهب    2
مفهوم نگرش و ويژگي هاي آن    6
كار كرد هاي نگرش :    7
نظريه هاي نگرش :    8
راه هاي پيشگيري از تعارضات در نگرش مذهبي    12
توجه به گزينش همسر مناسب :    12
آموزش زوجين:    13
آموزش ديني:    13
رعايت حدود و مرزها در خانواده :    15
الف: تحقيقات خارجي    16
ب: تحقيقات داخلي    21
منابع :    25