مبانی نظری و پیشینه تحقیق تحریف های شناختی نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد. تحریف های شناختی خطاهایی هستند که در فرایند استدلال روی می دهند ، مانند استنتاج یا استنباط تحریف شده از واقعیات  .  برای مثال ، نتیجه گیری کلی از اطلاعات ناکافی یا پذیرش اینکه یک حادثه صرفا به دلیل آنکه ظاهرا معنای مثبتی ندارد ، به کلی دارای مفهوم منفی است .اگر تحریف های شناختی مکرر باشند ، به ناراحتی یا اختلالات روانی منتهی می شوند . استنباط کردن و نتیجه گیری جزء کارهای مهم انسان هستند . انسان ها باید کار های خود را زیر نظر بگیرند و برای برنامه ریزی در مورد زندگی اجتماعی ، عشقی و شغلی خود ، احتمال پیامد ها را نیز بسنجند .

 

 

ولی وقتی تحریف های شناختی زیاد هستند نمی توانند این کارها را درست انجام بدهند و دچار اضطراب ، افسردگی و دیگر اختلالات می شوند . شناخت درمانگرها تحریف های شناختی را می یا بند و به بیماران خود کمک می کنند اشتباهاتشان را بفهمند و تفکر خویش را عوض کنند .تحریف های شناختی وقتی نمایان می شوند که پردازش اطلاعات نادرست یا ناموثر باشد ( شارف؛ به نقل از فیروز بخت ، 1381) .

 

 

 

 

 بررسی دیگر یونسی و میر افضل و تویسر کانی  (2012) در بررسی تفکر ناکارآمد بین بیماران سرطانی و روش های جدید برای افزایش سازگاری روان شناختی بیماران به این نتیجه رسیدند که تفکر قطعی یکی از تحریف های شناختی عمده بیماران سرطانی است. این نوع تفکر موجب می شود تا امکان هر نوع نتیجه گیری مطلوب را از فرد جدا کند نتایج نشان داد که استفاده از ایمان در دیدگاه اسلامی برای به چالش کشیدن این باور ناسازگار بسیار موثر است .

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری تحریف های شناختی 

تعریف عملیاتی تحریف های شناختی

فصل دوم پایان نامه و پیشینه نظری تحریفها یا خطاهای شناختی

2-2-تحریف های شناختی
1-2-2-افکار خودآیند
افکار و هیجان ها
 هيجان ها و درد 
2-2-2-تحریف های شناختی:
فهرست تحریف های شناختی (برگرفته از برنز ، 1999) 
شناسایی افکار و فرض ها 
3-2-پیشینه  تحقیق:
الف)طرحواره های ناسازگار اولیه و بیماریهای جسمی و روان تنی
ب) طرحواره های ناسازگار اولیه و بیماریهای روانشناختی
ج)تحریف های شناختی و بیماریهای جسمی و روان تنی
د)تحریف های شناختی و بیماریهای روانشناختی
منابع و مآخذ