مقیاس سرسختی روانشناختی اهواز

این پرسشنامه توسط کیامرثی، نجاریان و مهرابی زاده هنرمند (1377) با هدف تهیۀ مقیاسی برای سنجش سرسختی روانشناختی در دانشگاه شهید چمران اهواز ساخته و اعتباریابی شده است. این مقیاس پرسشنامه ای خودگزارشی با 27 ماده است که توسط کیامرثی(1377) جهت سنجش سرسختی روانشناختی ساخته شد. 

 

 

 

 

 

شیوه نمره گذاری و تفسیر پرسشنامه سرسختی روانشناختی اهواز

آزمودنی موظف است که در هر ماده یکی از چهار گزینۀ هرگز، به ندرت، گاهی اوقات و بیش تر اوقات را انتخاب نماید. به هر یک از این گزینه ها به ترتیب مقادیر0، 1، 2، 3 تعلق می-گیرد، به جز ماده های 6، 7، 10، 13، 17و 21 که دارای بار عاملی منفی بوده و به شیوۀ معکوس نمره گذاری می شوند. دامنۀ نمره در این پرسشنامه عدد 0 تا 81 است. کسب نمرۀ بالا در این پرسشنامه نشان دهندۀ سرسختی روانشناختی بالا در فرد است.

 

 

 

 

 

 

پایایی و روایی پرسشنامه سرسختی روانشناختی اهواز

 کیامرثی و همکاران(1377)، ضرایب پایایی پرسشنامه را به دو روش بازآزمایی و آلفای کرونباخ به ترتیب %84 و %76 محاسبه کردند. ورنو سفادرانی، کمالی و نوری(1387) روایی این آزمون را به روش روایی همزمان با سه ملاک مقیاس اضطراب عمومی، پرسشنامۀ افسردگی و خودشکوفایی مزلو محاسبه کردند. ضرایب بدست آمده به ترتیب %65، %67 و %62 بود. در ضمن روایی همزمان با تعریف سازۀ سرسختی روانشناختی نیز محاسبه شد که روایی بدست آمده رضایت بخش بود.